Juniori počeli pripreme za utakmicu protiv Srbije

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-18) okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će u četvrtak, 18. aprila u 11.00 sati igrati kontrolnu utakmicu protiv selekcije Srbije.

Selektor Slaven Musa na okupljanje je pozvao 22 igrača, a poslijepodne je sa svojim saradnicima održao i prvi trening tima kojeg najesen očekuju kvalifikacije za elitni krug evropskog prvenstva.

– U odnosu na spisak igrača koji smo objavili, imamo dvije promjene. Umjesto golmana Marka Šuška iz Rijeke, kojeg smo htjeli provjeriti jer su standradna dva golmana Belmin Dizdarević iz Sarajeva i Luka Kačavenda iz Vojvodine (Srbija). Međutim, pošto je Šušak otkazao, aktivirali smo Dizdarevića koji, u dogovoru s njegovim klubom, nije bio planiran za ovo okupljanje jer je stalno uz prvi tim. On je sada s nama. Imamo i povrijeđenog Elvira Muminovića iz Siona, umjesto kojeg smo pozvali Asima Muratovića iz Slobode – kaže Musa, koji napominje kako planiraju odraditi četiri treninga.

– S obzirom da su svi preko vikenda igrali za svoje klubove, danas radimo regeneracijski trening. Pokušat ćemo u ovih nekoliko dana odraditi i neke taktičke stvari te ih demonstrirati na utakmici protiv Srbije, koja će nam biti dobra provjera. Sreća je pa su se odazvali i igrači iz vana, mada nije UEFA-in termin. Zato smo zahvalni njihovim klubovima što su ih pustili – ističe selektor, koji očekuje dobru utakmicu i pozitivan rezultat.

Musa dodaje kako ima dobru generaciju igrača, ali da će vidjeti da li će ostvariti i dobar rezultat u nastupajućim kvalifikacijama.

– Nikada juniorska reprezentacija nije imala toliko okupljanja i utakmica, zbog čega smo zahvalni NSBiH – kaže Musa, koji podsjeća kako su ovi momci u decembru igrali na turniru u Medulinu u decembru, sada utakmice protiv Srbije, narednog mjeseca igrat će i dva meča protiv Crne Gore, a u junu, kada će biti UEFA-in termin, dvije utakmice sa Češkom.

Prije tih kvalifikacija, kaže Musa, u Sjevernoj Makedoniji odigrat će dvije utakmice s Albanijom te dvije utakmice sa Slovacima.

– Tako da imam o dosta okupljanja i utakmica, a na nama je da izaberemo najboljih 20-22 igrača koji će predstavljati našu zemlju te ostvariti osnovni cilj, a to je plasman u elitni krug evropskog prvenstva – navodi Musa.

Na okupljanje su stigli: Luka Kačavenda (Vojvodina, Srbija), Ajdin Hasić, Stefan Rankić (Union Berlin, Njemačka), Robert Voloder (Köln, Njemačka), Asim MUratović (Sloboda Tuzla), Vedad Radonja (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Alen Mehić (Atalanta, Italija), Dragan Matković (Vojvodina, Srbija), Malik Memišević (Werder Bremen, Njemačka), Damin Idrizi (HVV Hollandia, Holandija), Adin Mujanović (SV Sandhausen, Njemačka), Vladimir Arsić (Borac), Nikola Turanjanin (Borac), Edin Mujić (Željezničar), Kristijan Stanić (Zrinjski), Amar Memić (Radnik Hadžići), Nikola Stanišić (Zvijezda 09), Andrej Đokanović (Sarajevo), Nemanja Nikolić (Mladost), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Ivan Bašić (Zrinjski).

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*