U pucnjavi u Kanadi ubijene četiri osobe

Četiri osobe su ubijene u ponedjeljak u kanadskom gradu Pentictonu, u pokrajini British Columbia, a osumnjičeni je odveden u pritvor, navodi Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) u saopćenju.

“Policija je ustanovila da su četiri osobe smrtno stradale na tri lokacije u radijusu od pet kilometara. Čovjek čiji je izgled podudaran policijskom opisu predao se u policijsku stanicu u Pentictonu. On je zadržan u pritvoru dok se istraga nastavlja. Preliminarni pokazatelji ukazuju da su mete izabrane s namjerom”, saopćila je RCMP.

Pucnjava je prvi put prijavljena u 10.30 sati po lokalnom vremenu. Dok se policija kretala prema mjestu prijavljenog incidenta, desila se druga pucnjava.

Osumnjičeni za obje pucnjave predao se policiji otprilike pola sata nakon prvog izvještaja.

Motiv pucnjave još je nepoznat. “Nastojimo tokom istrage ustanoviti motive ovog napada”, izjavio je regionalni policijski komandir RCMP Ted De Jager.

“Ovo je duboko uznemirujući incident koji se desio u našoj zajednici. Naše misli i molitve upućene su onima koji su pogođeni ovom tragedijom”, dodao je on, prenosi Reuters.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*