Liga prvaka: Barcelona pobijedila Manchester United i rutinski prošla u polufinale

Nogometaši Barcelone demonstrirali su silu u uzvratnom susretu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda i rutinski su prošli u polufinale Lige prvaka. Katalonci su na Nou Campu slavili rezultatom 3:0 i sa ukupnih 4:0 prošli među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Barca je napadala od prvog trenutka susreta, a u 11. minuti arbitar Felix Brych je pokazao na bijelu tačku nakon duela Freda i Ivana Rakitića. No, nakon asistencije VAR-a njemački arbitar je poništio penal.

U 16. minuti na semaforu je stajalo 1:0. Ashley Young je poklonio loptu Lionelu Messiju koji pravi dar-mar i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogađa za 1:0.

Samo četiri minute kasnije Messi se i drugi put upisao u strijelce. Ovaj put je šutirao sa skoro iste pozicije, ali desnom nogom. Činilo se da će David De Gea lagano uhvatiti loptu, ali ona je prošla ispod njega i ušla u gol za 2:0.
Treći pogodak na meču postignut je u 6. minuti susreta. Jordi Alba je dodao loptu Philippeu Coutinhu koji šalje pravu bombu sa 20-ak metara pored nemoćnog De Gee koji je paradom samo uljepšao pogodak.
Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Barca je zasluženo prošla dalje.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*