Kolovozi suhi, na planinskim prevojima mogući sitniji odroni

Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana u gradskim centrima. Na planinskim prevojima upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1.mart na autoputu A-1 smjer Lašva-Zenica jug, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*