Prosinečki se uspješno oporavlja od treće operacije

Kako smo ekskluzivno objavili u ponedjeljak, selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki uspješno se oporavlja od treće operacije debelog crijeva koja je ovaj put obavljena u Zagrebu.

– Sve je proteklo uredu i ide po planu. Postoperativni oporavak protječe dobro, tako da će Robert Prosinečki, prema prvim prognozama, već početkom naredne sedmice napustiti bolnicu, javlja izvor „Dnevnog avaza“ iz zagrebačke bolnice.

Prosinečki je hospitaliziran u nedjelju.

– Operacija je, kako je to prvobitno bilo i najavljeno, trebala biti obavljena prije desetak dana, ali je prolongirana zbog objektivnih okolnosti.

Prosinečki se dugo lomio i na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na klinici gdje je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, poslije prva dva zahvata u KCUS-u.

Selektor našeg državnog tima, podsjetimo, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je četiri dana kasnije hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopćeno iz Nogometnog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Međutim, pošto je rana sporo zarastala, selektor je ponovo operiran 1. decembra, a dvije sedmice kasnije izašao je iz bolnice.

– Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila – po povratku u Zagreb izjavio je selektor Prosinečki.

(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*