Koncert Zlatana Božute u BKC-u Tuzla

U Bosanskom kulturnom centru TK Tuzla bit će upriličen koncert Zlatana Božute, klavir, studenta II ciklusa studija na Muzičkoj akademiji Sarajevo. Riječ je o mladom i talentovanom umjetniku koji je još u osnovnoj školi u klasi prof. Draženke Canković učestvovao na 3 federalna takmičenja, 2 kamerne muzike i jednom solističkom na kojima je osvojio prve nagrade.

U srednjoj školi u klasi prof. Milorada Jovanovića je na takmičenju kamerne muzike u Sarajevu osvojio spec. nagradu sa Tamarom Arsovski (violina) i predstavljali su BiH u Makedoniji (Ohrid) na internacionalnom festivalu mladih. Na solističkom takmičenju takodjer je u Sarajevu osvojio prvu nagradu 2009 godine, u Tuzli na Chopin internacionalnom takmičenju 3 nagradu, u Banjoj Luci na internacionalnom takmičenju “Isidor Bajic” 2009 godine drugu nagradu. Tokom školovanja svirao je u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Mađarskoj i Grčkoj. Pohađao je majstorske radionice istaknutih pijanista: Boris Kraljević, Kemal Gekić, Aleksandra Romanić, Ursula Opens, Jerome Lowenthall, Christopher Taylor, Aleksandar Serdar, Jurij Kot. Svirao je sa Sarajevskom filharmonijom praizvedbu djela “kao kad drvo raste” kompozitora Ališera Sijarića. Student je kompozicije u Sarajevu u klasi prof. Dine Rešidbegovića.

Koncert Zlatana Božute biće održan u velikoj dvorani BKC – a Tuzla u četvrtak 6. novembra 2014. godine sa početkom u 19,30 sati. Ulaz je slobodan.

(BKC/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*