U trci za Zlatnu palmu Loach, Almódovar, Malick..

Ken Loach, Pedro Almódovar, Terrence Malick, Jim Jarmusch i braća Dardenne, dosadašnji laureati Kanskog festivala, ponovo su se našli u glavnom takmičarskom programu na ovogodišnjoj Croisetti, rekao je selektor kanske smotre Thierry Frémaux.

Loach je u novoj trci za ‘Zlatnom palmom’ sa filmom ‘Izvinite, nedostajete nam’, a Almódovar će predstaviti novo ostvarenje ‘Bol i slava’ sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi.

Jim Jarmusch je u glavnom programu sa svojom zombi komedijom “Mrtvi ne umiru”, a tu su i dvostruki kanski pobjednici braća Dardenne sa filmom “Mladi Ahmet”.

Terrence Malick  predstaviće svoj dugo očekivani film “Tajni život”, a  Mati Diop ostvarenje “Atlantis”.

Xavier Dolan uvršten je u konkurenciju najveće filmske smotre sa ostvarenjem “Matijas i Maksim”.

Ira Sachs predstaviće svoj film “Frenki”,  Jessica Hausner “Malog Joa”, dok će Elia Suleiman, čest gost Kana, imati premijeru ostvarenja “To mora biti raj”.

Čuveni Claude Lelouch predstaviće se van konkurencije, ali u glavnom programu, sa ostvarenjem “Najbolje godine života”, Abel Ferrara  predstaviće film “Tomaso”, a Werner Herzog “Porodičnu romansu”.

Dugo očekivani novi film Quentina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu” nije se našao u konkurenciji za “Zlatnu palmu”, a nezvanično se navodi da Tarantino nije sasvim završio produkciju.

Festival će biti održan od 14. do 25. maja, a glavnim žirijem predsjedavaće jedan od najpoznatijih filmskih autora današnjice Aalejandro González Iñárritu.

(Srna/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*