Vanredno stanje: Broj poginulih u napadima u Šri Lanki porastao na 290, društvene mreže nedostupne

Ove informacije je za CNN potvrdio inspektor lokalne policije Ruwan Gunasekara nakon osam napada koji su šokirali cijeli svijet u nedjelju tokom obilježavanja katoličkog praznika Uskrsa.

Policijski sat uveo je smrtnu tišinu u glavnom gradu Colombu, prenosi CNN. Mediji navode da na ulicama nema mnogo pješaka i automobila. Vojnici s dugim cijevima nalaze se na svakom koraku i pregledaju dolaske gostiju i članova međunarodnih medija.

Brojni turisti i stanovnici Kolumba koji pokušavaju stupiti u kontakt s rodbinom putem društvenih medija u ponedjeljak nisu mogli to učiniti bez virtualne privatne mreže (VPN) ili strane SIM kartice, nakon što je vlada naredila blokiranje društvenih medija nedugo nakon napada.

Pokušaji učitavanja Facebooka, Instagrama, WhatsAppa, Vibera i drugih aplikacije za razmjenu poruka Viber nisu uspjeli u ponedjeljak ujutro. Jedino je dostupan Twitter koji su koristili domaći ministri da bi informisali stanovnike Šri Lanke o posljednjim dešavanjima.

Mnogi turisti odlučili su skratiti boravak u glavnom gradu Šri Lanke i spremaju se za raniji odlazak.

Nakon krvavih terorističkih napada vojska i polici u ovoj državi pojačale su sigurnost oko vjerskih objekata i državnih institucija.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*