Prva dubl titula u 2019. godini: Nefisa Berberović osvojila turnir u Tabarki (Tunis)

Bosanskohercegovačka teniserka, Tuzlanka Nefisa Berberović, na turniru u Tunisu (Tabarka) osvojila je svoju prvu titulu u ovoj godini.

Sa Veronikom Erjavec (Slovenija), kao prve nositeljice su slavile u dublu, a u finalu su rezultatom 2:1 bile bolje od Francuskinja Emeline Dartron i Marie Termin.

Tuzlanka je na istom turniru u pojedinačnoj konkurenciji stigla do četvrtfinala, gdje je poražena od od Španjolke Rose Vicens Mas koja je i osvojila turnir  iz serije ITF Womens Circuit turnira s nagradnim fondom 15.000 USD.

– U Tabarki gdje ostajem i naredne sedimice, igram dva vezana turnira. Na turniru su ekipe igrača iz Akademije Mouratoglou iz Francuske koju vodi slavna Mary Pierce i ekipa iz Rafael Nadal Akademije iz Španije. Radi se o dobrim igračima i jakoj konkurenciji, što mi je izuzetno važno – rekla nam je mlada tuzlanska teniserka.

Ovo je Nefisin najbolji rezultat u ovoj godini, a vrijedi istaći i vrijednu pobjedu sa januarskog turnira u Singapuru (25.000 USD) gdje je u prvom kolu pobjedila Engleskinju Naomi Broady, nekada igračicu iz WTA top 100.

Nefisa Berberović na WTA listi do ovog turnira je zauzimala 714. mjesto, a na ITF listi 43. mjesto.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*