MUP RS: Hapšenja nakon ubistva kod Banjaluke

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su lišili su slobode lica E.B. i M.G. koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Кrunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo Ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića, koja su sinoć počinjena u Glamočanima, kod Banjaluke.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS, ova osobe se sumnjiče da su sa osobom inicijala Ž.К., koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Кrunića, Pavlovića i Ilića, direktni izvršioci ovih krivičnih djela.

Za ova krivična djela sumnjiči se i lice B.Đ. iz Banjaluke, koji se trenutno nalazi u bjekstvu i za kojim policija aktivno traga. Za ovim licem raspisana je potjernica.

Istragu u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, saopćeno je.

Podsjećamo, Slaviša Krunić ubijen je noćas u blizini porodičnog imanja nadomak Banjaluke. Ubijen je i jedan od njegovih pratilaca, dok je drugi ranjen. U razmjeni vatre ubijen je i jedan napadač.

Krunić je bio vlasnik više firmi, između ostalih, agencije za obezbjeđenje objekata “Sector Security”, kao i lanca pekara “Žitopeka”.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*