Lideri zemalja Zapadnog Balkana u maju dolaze u Sarajevu

Priliku koju svim zemljama regiona donosi ovaj veliki događaj, prepoznali su i lideri 6 zemalja Zapadnog Balkana, pa će tako, ovim povodom, glavni grad BiH posjetiti predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, premijer Albanije, Edi Rama, predsjednik Kosova, Hashim Thaçi, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

Lideri zemalja Zapadnog Balkana će se okupiti u sklopu programa konferencije, te diskutovati o brojnim temama ekonomske i političke prirode, ključnim za cijelu regiju.

U fokusu programa konferencije naći će se tema od velikog značaja za sve – “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta”, u okviru koje će pokriti širok spektar pitanja i tema, koji se odnose na sve zemlje regije. Jedna od najvažnijih sigurno je i prezentovanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog Zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina će, u okviru Sesije o potencijalima za investiranje u BiH, imati posebnu priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

Svi ovi događaji će okupiti istaknute govornike, koji će u našu zemlju stići iz cijelog svijeta, a svi zainteresirani više detalja o samom Godišnjem sastanku mogu pronaći na linku.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*