Premijer liga BiH: Igrači Tuzla Cityja idu na pobjedu u Krupi

Nogometaši Tuzla Cityja otputovali su za Banju Luku gdje će prenoćiti, a sutra otputovali na utakmicu s Krupom koju vodi njihov bivši trener Slobodan Starčević.

– Dok ima nade, borit ćemo se za opstanak u Premijer ligi – izjavio je Starčević pred gostovanje tima koji je vodio do prije dva mjeseca.

Novi strateg “plavih” iz Simin Hana Mirza Varešanović svjestan je da je Krupi duel s njegovim timom možda posljednja šansa da zadrže izglede za opstanak.

– Njima je ovo možda zadnji voz da izbjegnu ispadanje, no to je već njihov problem. Mi u Krupi idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe da osvojimo nove bodove i možda trajno riješimo naš premijerligaški status – izjavio je Varešanović za Fenu.

Posljednje gostovanje Tuzla Cityja u Krupi bilo je za njih uspješno. Slavili su s 2:0, a oba gola postigao je Vojo Ubiparip.

Zanimljivo je da je u posljednjih šest utakmica Tuzla City doživio samo poraz od Širokog (1:0), tri puta je remizirao i svaki put 1:1 (Sloboda, Radnik, Čelik), te da su dva puta na gostovanjima slavili, oba puta s 2:0 (Krupa i Mladost) i na obje je po dva gola postigao Ubiparip.

Od 18 mogućih bodova u posljednjih šest utakmica Tuzlaci su osvojili devet od čega sedam u gostima. To je razlog više što vjeruju da će se ponovno “neokrznuti” vratiti iz Krupe na Vrbasu.

Varešanović ima na raspolaganju sve igrače osim Nemanje Stjepanovića koji će pauzirati zbog tri žuta kartona.

Utakmica Krupa – Tuzla City igra se sutra od 17 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*