Rukometaši visočke Bosne u derbiju 24. kola sutra dočekuju Gračanicu

Rukometaši visočke Bosne u derbi susretu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegiovine sutra dočekuju ekipu Gračanice.

Radi se o duelu dvije ekipe, koje su najviše vremena provele na prvom mjestu na tabeli, a uoči duela u Visokom Gračanica je lider sa tri boda više od Bosne.

Upravo ovaj meč mogao bi odlučiti prvoplasirani tim na kraju regularnog dijela šampionata. Bosna je prošlom kolu kao gost lakše od očekivanog, ali sasvim zasluženo savladala Zrinjski u Mostaru sa 31:23.

– Od prve minute u Mostaru smo bili skoncentrisani, igrali smo odličnu odbranu, imali raspoloženog golmana, pametno gradili napade i kada je tako onda rezultat ne može izostati. Pobjeda je sasvim zaslužena i realno je da smo napravili odličan posao – kazao je lijevi bek Bosne Nedžad Imamagić, koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

U najavi meča sa Gračanicom Imamagić ističe da očekuje punu dvoranu i odličan rukomet.

– Gračanica i mi smo pokazali najviše ove sezone, tako da nas očekuje odlina utakmica. Nama je najbitnije da mi budemo na pravom nivou i da budemo maksimalno spremni od prve minute. Očekujem puno dvoranu, kako naših tako i gostujućih navijača, a nadam se da ćemo uspjeti da na pravi način okrenemo ovaj meč u svoju korist –  poručio je Imamagić, saopćeno je iz RK Bosna.

Utakmica Bosna – Gračanica igra se sutra od 19 sati u KSC Mladost.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*