Milanović i braća Ćulum pušteni na slobodu

Goran Milanović, koji je uhapšen u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, kao i pokušaja ubistva Gorana Ilića, pušten je na slobodu.

Na slobodi su i braća Armin i Nermin Ćulum, koje je jučer priveo MUP USK i nakon toga ih predao MUP-u RS-a.

Svi oni su uhapšeni zbog ranije saradnje sa Željkom Kovačevićem, Emiliom Baldom i Benedijem Đukanovićem, osobama koje je MUP RS-a označio kao osobe koje se terete za teško krivično djelo ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Podsjećamo, policajci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj entitetskom tužilaštvu protiv tri osobe zbog teškog ubistva Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, kao i pokušaja ubistva Gorana Ilića, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Izvještaj je podnesen protiv Emilija Balde, koji je jutros žpredat u nadležnost Tužilaštva RS-a, Željka Kovačevića, koji je smrtno stradao prilikom izvršenja krivičnog djela te Benedija Đukanovića, koji je još u bijegu.

Navedeno krivično djelo izvršeno je na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banje Luke i Žarka Pavlovića sa Pala, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banje Luke.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske jučer su izvršili uviđaj na mjestu izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetaka lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku – navodi se u saopćenju iz MUP-a.

U saopćenju se podsjeća da je za Benedijem Đukanovićem raspisana potjernica, te da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*