Čampara i Korman posjetili Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a

Ministar Čampara i zamjenik direktora Korman posjetu su iskoristili za razgovor sa pripadnicima Specijalne policijske jedinice, pri čemu su iskazali punu podršku i spremnost da se, u okviru svojih nadležnosti, maksimalno zalažu kako bi osigurali ovoj jednici potrebnu opremu i adekvatne uvjete rada da mogu u svakoj prilici odgovoriti svim izazovima u borbi protiv kriminala.

Na sastanku je razgovarano i o popunjavanju kompletnog sastava Specijalne policijske jedinice i Jedinice za podršku, Sektora uniformisane policije FUP-a, a na osnovu zaključaka Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Ministar Čampara pohvalio je dosadašnji rad i spremnost pripadnika ove jednice da se uključe u izvršavanje najzahtjevnijih zadataka za sigurnost građana i njihove imovine, što jača povjerenje građana u policijske snage BiH.

Istaknuo je kvalitete koji odlikuju ovu jedinicu: neovisnost u radu, obučenost, multietničnost, uzorne međuljudske odnose, djelovanje u skladu s Ustavom, zakonima i podzakonskim aktima, nepodložnost korupciji i drugim oblicima krivičnih djela i da kao takva nastavi prednjačiti u borbi protiv svih oblika kriminala.

Naglašavajući značaj specijalističkih timova unutar Specijalne policijske jedinice i njihovu adekvatnu opremljenost, ministar Čampara je istakao da će FMUP i u narednom periodu nastaviti pružati pomoć u opremanju i edukaciji pripadnika ove jedinice, koji su i ovom prilikom pokazali visok stepen obučenosti i spremnosti da uvijek budu na usluzi građanima Federacije, kao i Bosne i Hercegovine u cjelini.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*