Minimalni porazi Slobode i Tuzla Cityja

Fudbaleri Zrinjskog savladali su u 28. kolu BHT Premijer Lige na stadionu Pod Bijelim brijegom ekipu tuzlanske Slobode rezultatom 1:0. Plemići su zabilježili 17 pobjedu u sezoni i na taj način zadržali korak za vodećim Sarajevom koje ima četiri boda prednosti.

Prvu veliku priliku na susretu imali su gosti kada se Baraban nije najbolje snašao pred golom domaće ekipe nakon greške Brkića. Zrinjski prvu pravu šansu propušta u 8. minuti kada se Bencun našao jedan na jedan sa golmanom Muminovićem, ali je traljavo šutirao pored gola.

U prvih pola sata viđena je apsolutna dominacija Zrinjskog na terenu, ali je Muminović zaustavljao udarce Filipovića i Čurjurića. Mostarci su dominaciju krunisali u 37. minuti kada na sjajan način Miloš Filipović vara defanzivca gostiju i preciznim udarcem šalje loptu iza leđa gostujućeg golmana.

Ubrzo nakon primljenog gola Sloboda je propustila priliku da izjednači, ali je Brkić odbranio udarac Zukića. Do kraja susreta viđena je uglavnom borba između dva kaznena prostora, ali bez značajnih prilika.

Sloboda je i pored poraza i dalje u dobroj situaciji kada je u pitanju borba za europska takmičenja naredne sezone. Tuzlaci već za vikend imaju priliku za popravni i to protiv sarajevskog Željezničara, direktnog konkurenta za četvrtu poziciju i izlaz u Europu na ljeto.

 

Fudbaleri Krupe ostvarili su veoma važnu pobjedu na domaćem terenu protiv Tuzla Cityja, direktnog konkurenta u borbi za opstanak u društvu najboljih. U susretu u kojem nije bilo mnogo pravih šansi, domaćini su slavili sa 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Siniša Babić u 72. minuti.

Relativno mirna utakmica viđena je u Krupi, tek negdje oko 30. minute dva puta su se u prilici našli domaći, ali bez značajnije promjene rezultata. Sve do postignuto gola vodila se žestoka borba na sredini terena, ali je Krupa na kraju imala više sreće i želje da ostvari važnu pobjedu.

Tuzla City ima šest bodova prednosti u odnosu na Krupu i uprkos porazu nalazi se u nešto boljoj poziciji u odnosu na ekipu koju s klupe predvodi Slobodan Starčević.

(sportske.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*