Bh. Zmajići poraženi od Armenije u prvom meču UEFA razvojnog turnira

Nakon 80 minuta igre nije bilo golova te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašli Armenci i pobijedili rezultatom 5:4.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu bh. tim je imao u 22. minuti susreta kad je Denis Alijagić šutirao iskosa s lijeve strane, ali je lopta otišla pored gola.

U prvoj minuti nastavka Dino Nuhanović sa oko 18 metara pogađa prečku, a Alijagić u 59. minuti pokušava sa distance. Golman Armenije Rafayel Manasyan zaustavio je njegov udarac.

Faruk Hodžić u 65. minuti prolazi po lijevoj strani i šalje loptu ka Alijagiću koji sa deset metara šutira, a Manasiyan odlično interveniše za posljednju šansu našeg tima na utakmici.

Vršilac dužnosti selektora bh. tima Adin Mulaosmanović je izjavio da je utakmica bila teška za obje ekipe.

“Osjetilo se grč u igri našeg tima i kao da su bili sputani da odigraju kvalitetan završni pas. Ne mogu biti nezadovoljan igrom jer smo stvorili nekoliko odličnih prilika, pogodili smo i prečku. S druge strane protivnik nije napravio ništa što bi moglo da ugrozi naš gol. Na kraju, penali su lutrija gdje mi danas nismo imali sreće. Čestitam Armencima, a mi se okrećemo narednom protivniku.“

U drugom kolu turnira BiH će se sastati sa Gibraltarom 28. aprila u 14:00 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*