Lukas Bates wearing a costume of the Queen Elizabeth Tower (known as Big Ben) is helped by an official as he attempts to get past the finishing line, during the 39th London Marathon in London, Sunday, April 28, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)

Trkač obučen u kostim Big Bena pretrčao maraton, a zapeo na cilju

Jedan od trkača koji je jučer učestvovao na Londonskom maratonu pokušao je ući u Guinnessovu knjigu rekorda za najbrže istrčani maraton obučen u kostim Big Bena, ali nije mogao ni slutiti da će mu oblik kostima predstavljati problem na cilju.

Naime, Lukas Bates je istrčao ovu iznimno napornu utrku za tri sata, 54 minute i 21 sekundu, skoro 20 sekundi sporije u odnosu na Richarda Mietza koji je oborio svjetski rekord trčeći u kostimu u obliku Holstentora na Berlinskom maratonu 2018. godine.

Međutim, valja istaći da bi njegov razultat mogao biti bolji da nije nekoliko sekundi izgubio boreći se da prođe kroz cilj pošto je njegov nezgrapni kombinezon zapeo za rampu koja je obilježavala kraj utrke.

Iako nije uspio oboriti svjetski rekord u trčanju maratona u čudnoj odjevnoj kombinaciji, Lukas Bates je pokupio simpatije svjetske javnosti, ali i ostalih učesnika u maratonu koji su mu pomagali da ipak prođe kroz cilj.

Inače, Lukas Bates prikupljena novčana sredstva od učestvovanja u maratonima donira klinikama koje su uskoro fokusirane na dijagnosticiranje i liječenje Alzheimerove bolesti.

 

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*