(VIDEO) U “Tuzli danas” o petoj godišnjici prirodne nesreće u Tuzli

Na današnji dan 4. maja 2014. godine u Tuzli je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog poplava, klizišta i slijeganja zemljišta na području grada. Tada su angažovane sve službe zaštite i spašavanja u cilju preduzimanja preventivnih mjera i mjera sanacije već nastalih šteta. U brojnim mjesnim područjima zabilježena su pokretanja klizišta, usljed kojih su oštećene i porušene brojne kuće,  objekti i mostovi. Poplave na Balkanu 2014. su prevazišle rekord od početka mjerenja 1890-ih godina.

U tim teškim trenucima Radio televizija 7 Tuzla je ispunila svoj zadatak i bili smo na svim terenima, u funkciji Civilne zaštite, a danas ste u našem programu imali priliku pogledati i jednosatni dokumentarni film kojeg smo napravili o prirodnoj nesreći.

Povodom pete godišnjice prirodne nesreće u Tuzli, u otvorenom programu “Tuzla danas” smo ugostili šefa Odjeljenja za zaštitu, spašavanje i upravljanje rizicima od katastrofa Civilne zaštite grada Tuzle, doktora geoloških nauka, Miralema Mulaća, koji je pojasnio šta je do sada urađeno na sanaciji klizišta, da li je sistem organizovaniji i koliko je još ostalo da se uradi.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*