Zrinjski se remijem s Radnikom oprašta od titule, Široki pobijedio Slobodu

Mostarci i Bijeljinci su još jednom ostali bez dva boda nakon remija kod Mladosti u prošlom kolu, odnosno neriješenog rezultata s liderom Sarajevom. Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, Plemići su poveli u 56. minuti kada je strijelac bio Gojković.

Ipak, Radnik je u 73. minuti izjednačio nakon sjajne akcije. Hadžić je na kraju uposlio Maksimovića koji je pogodio za 1:1. Zrinjski je već dvije minute kasnije mogao ponovo povesti, ali je Lučić sjajno odbranio penal Filipoviću pa se rezultat do kraja meča nije mijenjao.

Zrinjski je gubitkom nova dva bodova gotovo sigurno ostao bez odbrane naslova titule prvaka BiH. Naime, Sarajevo na liderskoj poziciji tri kola prije kraja ima čak šest bodova više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Široki Brijeg je na Pecari razbio Slobodu rezultatom 4:0. Domaći su poveli u 20. minuti. Vukliš je napravio veliku grešku, Stipe Jurić mu je ukrao loptu i pogodio je za 1:0, a Sloboda je i drugi gol poklonila Širokobriježanima. Ovaj put su se sudarili Vukliš i Ignjatović, a raspoloženi Jurić je bio na pravom mjestu i udvostručio vodstvo.

Jurić je potom nesebično uposlio Markovića koji pogađa za 3:0, dok je konačni rezultat postavio ponovo Jurić zaokruživši hat-trick u 69. minuti.

Krupa je golovima Puzigaće i Brtana savladala Zvijezdu 09 s 2:0.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*