Duge kolone vozila na putu Mostar – Sarajevo, saobraćaj se odvija veoma sporo

Mnogi čitatelji javili su nam da je pojačan saobraćaj te da se na ovom dijelu puta vozila skroz usporeno kreću. U večernjim satima najveće gužve zabilježene su kod Jablanice.

Budući da su mnogi odlučili spojiti prvomajski praznik s vikendom, očekuje se da bi nakon sutrašnjeg dana gužve na navedenoj dionici magistralnog puta mogle biti još veće.

Prema podacima BIHAMK-a, poijačan je promet vozila i na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Orašje i Donja Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

“Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*