Danas oblačno s kišom, na planinama sa susnježicom

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U višim područjima i na planinama sa slabom susnježicom ili snijegom.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Ivan Sedlo 1; Jajce, Sokolac 2; Bugojno, Livno, Tuzla 3; Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 4; Zenica, Zvornik 5; Bijeljina, Brčko, Srebrenica 6; Grude, Široki Brijeg 8; Mostar 9; Trebinje 10; Stolac 12;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 4 do 10, a u Hercegovini od 10 do 14 °C.

Niže temperature, uz povećanu naoblaku i povremene padavine, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Jutarnji sati će biti svježiji, stoga je neophodno u ovom periodu posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Na jugu malo toplije i ugodnije, pri tome uz sjeverno strujanje koje će povremeno uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

FHMZ

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*