Baronica Ashton dolazi u BiH

Povodom Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (ERBD), od 7. do 9. maja u Sarajevu, glavni grad Bosne i Hercegovine će posjetiti i baronica Ashton.

Catherine Ashton odigrala je ključnu ulogu u svim glavnim diplomatskim izazovima za vrijeme provedeno na vlasti, od 2009. do 2014. godine. Kao prvi visoki predstavnik i potpredsjednik Evropske komisije, osnovala je Evropsku službu za vanjsko djelovanje, pregovarala o Iranskog nuklearnom sporazumu, te se bavila arapskim proljećem i krizom u Ukrajini. Posebno aktivna je radila na području zemalja zapadnom Balkanu, uključujući i podsticanje dijaloga između Srbije i Kosova.

Svi prisutni na Godišnjem sastanku EBRD-a će, kroz poseban događaj u utorak, 7. maja, u poslijepodnevnim satima, imati priliku družiti se sa baronicom Catherine Ashton.

Tom prilikom Ashton će se, kroz razgovor sa glavnim direktorom za komunikacije EBRD-a, Jonathan Charlesom, osvrnuti na izazove regije, kako one iz prošlosti i one trenutne, tako i one koji se očekuju u narednom periodu.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*