Danas okupljanje BH nogometaša u Zenici

Okupljanjem nogometaša u Trening kampu u Zenici danas će početi pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijski susret s Izraelom.

Reprezentacija BiH nakon tri utakmice u okviru B-grupe kvalifikacija ima svega dva boda te se pozitivan rezultat u meču s Izraelcima nameće kao imperativ. No, selekciju BiH očekuje težak zadatak, s obzirom na to da je selektor Safet Sušić uoči ovog meča ostao bez ključnih igrača.

Naon što je ostao bez usluga Vedada Ibiševića, novi udarac za Sušića predstavlja i povreda Edina Džeke, a detaljnim pregledom u ponedjeljak ustanovljeno je da kapiten bh. reprezentacije neće moći da zaigra u meču u Haifi.

Uprkos povredi, Džeko će se pojaviti na okupljanju u Zenici.

– Izuzetno mi je teško što neću igrati ovaj meč, pogotovo jer sam imao dobar osjećaj. Međutim, povreda je došla u najnezgodnijem trenutku i moram se pomiriti s tim. Vjerujem u ekipu, jer znam da posjedujemo kvalitet da ostvarimo dobar rezultat u Haifi. Nedostaje nas nekoliko, ali igračima koji su tu treba dati podršku i vjerovati u njih. Poželit ću im sreću i zajedno sa našim fanovima, navijati da nas obraduju dobrim rezultatom, iako smo svi svjesni da nas, igrao ja ili ne, očekuje težak meč – kazao je Džeko.

Osim Džeke i Ibiševića, Sušić je ostao i bez Avdije Vršajevića, koji neće moći igrati zbog rupture aduktora desne natkoljenice, a selektor je u međuvremenu pozvao igrača Rijeke Zorana Kvržića.

Selektor na današnjoj prozivci očekuje 20 igrača, a na njegovom spisku su: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić, Mensur Mujdža, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Anel Hadžić, Tino Sušić, Zoran Kvržić, Muhamed Bešić i Edin Višća.

Prvi trening nogometaši BiH obavit će u srijedu ujutro, a do polaska u Izrael obavit će četiri treninga u Zenici.

Nogometaši BiH u Izrael će otputovati u petak čarter letom sa Sarajevskog aerodroma, u subotu će imati zvanični trening na stadionu Sammy Ofer u Haifi, gdje će u nedjelju od 20.45 igrati utakmicu protiv Izraela.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*