Široki u finalu, Slobodi ostaje žal

Košarkaši Širokog pobijedili su tuzlansku Slobodu u majstorici polufinala play-offa 76:72.

Pored plasmana u finale Široki se plasirao u Aba ligu 2.

Na početku utakmice gledali smo nervoznu košarku s obje strane o čemu govori i podatak da je Mateo Drežnjak već nakon prve dvije minute skupio tri osobne pogreške.

Dvoranom je ubrzo počelo odzvanjati “Široki šampion”, što je igračima dalo dodatni motivi u posljednjih pet minuta prve četvrtine rade seriju 20:6 i prvu dionicu završavaju s ugodnih 30:16.

Domaćin je u drugoj četvrtini nastavio gdje je stao u prvoj. Vrlo agresivnom i discipliniranom igrom u obrani, a brzom i pametnom u napadu, održavali su dvoznamenkastu prednost. Sloboda nije imala odgovor na takvu igru Širokog i na predah se odlazi s rezultatom 44:28.

U trećoj četvrtini dolazi do velikog pada u igri Širokog. Sloboda je pojačala igru u obrani, šut je proradio u napadu i serijom 17:0 vraćaju se u utakmicu. Igrači Danijela Jusupa ipak uspijevaju zadržati prednost i u posljednju četvrtinu ulaze s vodstvom 55:53.

Sloboda šest minuta do kraja utakmice dolazi do izjednačenja, prvog nakon 10:10. Ipak, Široki se na pogon Jure Zubca, koji je kapetanski poveo ekipu, vraća u vodstvo. U dramatičnoj završnici Široki je slobodnim bacanjima Darija Drežnjaka osigurao veliku pobjedu.

Široki se ovom pobjedom plasirao u finale Prvenstva BiH, ali i osigurao nastup u ABA 2 ligi sljedeće sezone.

Ovo je Širokom i Slobodi bila sedma međusobna utakmica u sezoni, te šesta pobjeda momčadi s Pecare.

BH Basket/ jabuka.tv

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*