Larisa Cerić osvojila srebro na Grand Slamu u Bakuu

Novi sportski uspjeh priredila je najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić, koja je na renomiranom Grand Slamu Baku 2019 osvojila srebrnu medalju.

Cerić je na jednom od najjačih turnira na svijetu pobijedila Nunes Rochel (POR), M. Bairo Anne (FRA), Kindžersku Irinu (AZE), dok je u finalu poražena od Kalanina Yelisavet (UKR).

Ovaj povratak poslije ozbiljne povrede, rupture kvadricepsa, daje nadu za prvu olimpijsku medalju za BiH. Ovo je još jedna potvrda predanog i više neko uspješnog rada judo aktivista iz JSBIH i osnovnih judo organizacija, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Na Grand Slamu u Bakuu nastupila je i Aleksandra Samardžić koja je u prvom kolu bila uspješnija od predstavnice Rusije Kireeva Taisia, a u drugom kolu eliminisana je od bivše viceprvakinje svijeta Španjolke Bernabeu Marie.

Uz bh. reprezentaciju bila je Arijana Jaha, a ponosan na rezultate iz Bakua je i selektor Branislav Crnogorac, koji je nakon novog sportskog podviga bh. judo tima izjavio: “Ovo je samo još jedna potvrda da se Larisa Cerić čvrsto etablirala među najbolje judo takmičare planete”.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*