NFSBiH obećao podršku povodom obilježavanja stogodišnjice FK Sloboda

Predstavnici FK Sloboda u Sarajevu održali radni sastanak sa predstavnicima NSBiH na temu aktuelnih dešavanja, budućih planova kao i daljnjeg unaprijeđenja talmičenja.

Na početku sastanka razgovaralo se o velikom jubileju koji Sloboda ove godine obiljeažva, a to je stogodišnjica kluba prilikom čega je potvrđeno da će Sloboda u okviru ovog jubileja odigrati utakmicu sa GNK Dinamo Zagreb. Prezentiran je i plan pripreme obilježavanja stogodišnjice prilikom čega je NFSBiH obećao finansijsku i organizacionu podršku koja će započeti kada se uputi zvaničan protokol obilježavanja sto godina postojanja FK Sloboda Tuzla.

Tema sastanka bila su i goruća pitanja u FK Sloboda Tuzla, a to je svakako proces licenciranja i Odluka Prvostepene komisije za licenciranje prilikom čega su prenesena iskustva oko problema u vezi sa sa dobijanjem iste. Iz NFSBiH poručili su da se posebna pažnja posveti potpisivanju ugovora sa fudbalerima, jer iz pogrešno forumilisanih ugovora, mogu nastati veliki problemi u procesu licenciranja.

Tokom sastanka razgovaralo se o generalnom stanju u klubu, a iz NFSBiH upućena je sugestija da FK Sloboda šalje svoje predtavnike na redovne sastanke u organizaciji krovne kuće bh. fudbala. Delegacije su se dotakle i procesa oko usvajanja Zakona o sportu kao i solucije da se fudbaleri oslobode obaveza plaćanja doprinosa tako što bi se uveli u posebno kategoriju. Na sastanku je potvrđeno da će u narednom periodu uslijediti rekonstrukcija reflektora na stadionu Tušanj, sredstvima koje je obezbjedila UEFA za ukupno pet klubova Premijer lige BiH među kojima je i Sloboda. U narednom periodu izvršit će se fotometrija nakon čega slijedi rekonstrukcija i stavljanje rasvjete u funkciju klase 4 što je dovoljno za igranje evropskih utakmica, saopćila je FK Sloboda.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*