Koncert Kamernog tria u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Koncert Kamernog tria: Ehlimana Tikveša (klavir), Slađana Kovač (flauta) i Sanja Stijačić (flauta), profesorica na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće održan večeras, 13.05.2019.godine u 18:00 sati, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla. Koncert organizuje Centar za kulturu Tuzla.

Ehlimana Tikveša je rođena u Zenici gdje je završila Osnovnu muzičku školu-odsjek klavir. Nakon toga upisuje Srednju muzičku školu u Zenici, također na odsjeku za klavir. Po završetku srednje škole upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu, odsjek za klavir. Diplomirala je 1997. godine odličnim uspjehom, a potom upisuje i završava magistarski studij u klasi red. prof. Svetlane Člaidze, takođe odličnim uspjehom.

Slađana Kovač  je osnovno i  srednje muzičko obrazovanje stekla u Leskovcu  (osnovna i srednja muzička škola“ Stanislav Binički“- prof. Jelena Đorđević). Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi profesora  Sanje Stijačić 2007. godine sa ocjenom 10, a 2012. godine na istoj akademiji  stiče zvanje MAGISTAR UMJETNOSTI  – FLAUTISTA, sa prosjekom 10. Od 2015. radi  na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu kao docent na predmetu  kamerna  muzika.

Flautistkinja Sanja Stijačić, diplomirala je i magistrirala na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Marijana Egića. Pored redovnog studijskog ciklusa, pohađala je majstorski kurs kod eminentnog pedagoga Aurela Nikoleta (Basel) i seminare “Koncertne Akademije” – Petrovaradinska tvrđava (prof. Marijan Egić),1990, 1991. i 1992. godine.  Redovni je profesor na Muzičkoj akademiji Istočno Sarajevo, a gostujući na FU Priština (Kosovska Mitrovica).

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*