Poplave i odroni blokirali pojedine ceste u BiH

Kako javlja BIHAMK, zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima: R-469 Banovići-Zavidovići (u mjestu Breštica), R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela), R-403b Cazin-Stijena-Ljusina i R-474 Perkovići–Novi Šeher.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Kako javlja AMSRS, na tom mjestu se izlila rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake. Na magistralnom putu m-16.1 Banja Luka-Prnjavor kod pumpe Dušanić na ulazu u Prnjavor saobraćaj se odvija otežano jednom kolovoznom trakom.

Od 7 sati na magistralnom putu M-4 Teslić-Kotor Vraoš preko prevoja Borja zbog odrona potpuna je obustava saobraćaja. Zbog aktiviranog klizista na magistalnom M-4 Banja Luka –Prijedor u mjestu Ramići i potpuna je obustava saobraćaja.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od cca 50 m zaplavljena jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Obilne kišne padavine usporavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*