Poznati prvi finalisti ovogodišnjeg Eurosonga u Izraelu, među njima Srbija i Slovenija

Nakon  polufinala Eurosonga utvrđeno je prvih 10 polufinalista ovo prestižnog muzičkog takmičenja u Tel Avivu.
U finale Eurosonga koje će se održati u subotu su Grčka, Bjelorusija, Srbija, Kipar, Estonija, Češka Republika, Australija, Island, San Marino i Slovenija

U punoj dvorani Expo u Tel Avivu održano prvo polufinalno veče 64. izdanja jednog od najvećih muzičkih takmičenja svijeta – Eurosonga. Noć je otvorila prošlogodišnja pobjednica, predstavnica Izraela, Netta Barzilai s pobjedničkom pjesmom “Igračka”, dok je večerašnji show zatvorila izraelska pjevačica i rekorderka kada je u pitanju Eurosong Dana International.

Za finale borilo 17 zemalja među kojima su Crna Gora (grupa D mol, pjesma “Raj”), Slovenija (Zala Kralj & Gašper Šantl, pjesma “Sebi”) i Srbija (Nevena Božović, pjesma “Kruna”).

Prva je nastupila predstavnica Kipra Tamta koja je pjevala pjesmu “Replay”. Rodila se i odrasla u Gruziji, a s 22 godine se preselila u Grčku. Javnosti je postala poznata nakon učešća u showu “Super Idol” 2003. godine u Grčkoj, kada je osvojila drugo mjesto. Večeras je osvojila publiku vatrenim nastupom u seksipilnom izdanju.

Posebna atrakcija bila je islandska grupa Hatari, čiji članovi su na bini bili sa brnjicama na licu. Izveli su tehno pjesmu “Hatrið mun sigra” što u prevodu znači “Mržnja će prevladati”. Na bini su predstavili ropstvo, disciplinu, sadizam i mazohizam. Od samog saznanja da će se takmičiti u ovom showu javnost je bila podijeljena, ali su izazvali veliki interes.
Portugalac Conan Osiris također je privukao veliku pažnju. O njemu su mediji pisali pitavši se da li je on inovativni genij ili smiješni pokušaj s obzirom da sam piše, komponuje i pjeva.

Predstavio se pjesmom “Mobiteli” koja predstavlja kombinaciju tradicionalnog pojanja uz moderni brazilski ritam.

Kada govorimo o susjednim zemljama, najprije su nastupili predstavnici Crne Gore, grupa D mol s pop pjesmom na engleskom jeziku “Heaven”. Publiku su svojim nastupom raznježili i mlađahni Slovenci Zala Kralj i Gašper Šantil s numerom “Sebi”.

Predstavnica Srbije Nevena Božović nastupila je deveta po redu s pjesmom “Kruna”. Ona se 2007. godine također našla u takmičarskom dijelu dječijeg Eurosonga, a 2013. godine s grupom Moje tri.

Drugo polufinalno veče bit će održano u četvrtak, 16. maja, kada ćemo dobiti kompletnu listu učesnika finala Eurosonga 2019. godine.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.