Široki Brijeg-Spars u finalu play-offa za košarkaše

Košarkaši Širokog Brijega i Sparsa iz Sarajeva večeras počinju finalnu seriju play-offa prvenstva Bosne i Hercegovine. Serija se igra na tri pobjede, a prednost domaćeg terena imaju igrači Širokog.

Prvi finalni susret bit će odigran u Širokom Brijegu, koji kao prvoplasirana ekipa nakon prvog dijela prvenstva ulazi kao blagi favorit. Obje ekipe završnicu dočekuju opušteno jer su samim ulaskom u finale ostvarile jedan od ciljeva, a to je plasman u regionalnu ABA 2 ligu.

Široki je u polufinalu nakon tri meča eliminisao Slobodu, dok su Sparsi bili bolji od branitelja naslova prvaka Zrinjskog.

Širokobriježani će svoju desetu titulu tražiti u dvoboju sa ekipom Sparsa koja debituje u završnicama play-offa za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine.

Trener Širokog Brijega Danijel Jusup pohvalio je rezultate Sparsa u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi tokom protekle sezone.

“Spars je momčad koja igra slično nama, s puno energije, puno trke, skočnosti. Ako budemo u tome za nijansu bolji od njih možemo se nadati pobjedi”, kazao je Jusup.

Trener Sparsa Marko Trbić vjeruje da njegov tim očekuje uzbudljiva i kvalitetna finalna serija protiv ekipe s kojom su ove sezone odigrali četiri meča i koju dobro poznaju.

“Ukoliko uđemo motivirani, sa većom željom, energijom i koncentracijom, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. S druge strane, znajući ekipu Širokog, oni će pokušati uraditi sve da nametnu svoj način igre. Osigurali smo ulazak u ABA 2 ligu, ali to ne znači da ćemo u finalu posustati”, izjavio je trener sarajevskog sastava pred početak finalne serije.

Direktan prijenos prve utakmice iz Dvorane Pecara u Širokom Brijegu gledajte u programu BHT 1 od 19:55 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*