Nogometni savez uložio žalbu za Pjanića, UEFA još uvijek bez odgovora

Nogometni savez BiH uložio je žalbu na odluku Disciplinske komisije UEFA-e u vezi sa suspenzijom Miralema Pjanića za utakmice sa Finskom i Italijom, a odgovor na žalbu iz krovne kuće evropskog nogometa još uvijek nije stigao.

Pjanića je Disciplinska komisija UEFA-e kaznila s dvije utakmice suspenzije zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio u drugom poluvremenu utakmice protiv Grčke, a stručna komisija uz izvještaj sudije Dannyja Makkelieja procijenila je da je veznjak Juventusa preoštro ušao u duel grčkom igraču te mu je određena kazna od dvije utakmice.

Nakon što je UEFA zvanično objavila Pjanićevu kaznu, NS BiH zatražio je dostavljanje obrazloženja odluke kako bi mogli pripremiti žalbu, no treba se desiti pravo čudo da UEFA promijeni svoju odluku i Pjanićevu kaznu smanji na jednu utakmicu, čime bi on bio dostupan za meč protiv Italije u Torinu. Ono što je sigurno, Pjanić definitivno neće igrati protiv Finske, ali još uvijek postoji teoretska šansa da UEFA uvaži žalbu NS BiH i smanji kaznu na samo jednu utakmicu.

“Žalba na odluku Disciplinske komisije UEFA-e, u vezi sa suspenzijom Miralema Pjanića za utakmice sa Finskom i Italijom, je uložena u roku. UEFA-i je dostavljena sva potrebna dokumentacija s izjavama svjedoka na okolnosti prekršaja. Odgovor na žalbu još uvijek nismo dobili”, saopćili su iz NS BiH za naš portal uz konstataciju da će javnost biti pravovremeno obaviještena o odluci UEFA-e.

Selektor Robert Prosinečki nedavno je u intervjuu za Klix.ba rekao da će Pjanića biti teško zamijeniti.

“Znamo svi šta Pjanić znači, ne samo reprezentaciji, već i svom klubu. Odigrao je odličnu sezonu u Juventusu, a i u reprezentaciji je sve bolji. Nedostajat će nam, ali tražimo alternative pa sada razmišljamo o igračima koje imamo i koji će moći igrati. Pjanić je igrač koji drži ritam igre u sredini, što je pokazao i u nekoliko posljednjih utakmica. To se vidjelo i protiv Grčke kada je isključen, jer smo onda upali u probleme. Međutim, moramo razmišljati o igračima koje imamo”, kategoričan je bio Prosinečki.

Susret 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske igra se 8. juna, a tri dana nakon toga Zmajevi gostuju kod Italije u Torinu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*