Kako do ulaznica za EURO 2020 i koliko koštaju?

UEFA je usvojila plan prodaje ulaznica “fan-first” za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2020. s rekordnih tri milionaulaznica namijenjenih navijačima, objavljeno je u nedjelju.

Gotovo 2.5 miliona ulaznica, više od ukupnog broja ulaznica koje su prodane za Evropsko prvenstvo 2016., već je rezervirano za navijače reprezentacija sudionica i za ostatak publike.

Milion ulaznica će se prodavati po cijeni od 50 eura ili manje za 44 utakmica na prvenstvu koje će se održavati sljedeće godine od 12. juna do 12. jula i igrati u 12 gradova, prvi put u historiji kako bi se obilježila 60. godišnjica ovog takmičenja.

Ukupno 40.000 ulaznica za manje od stotinu eura bit će dostupno za polufinala i finale koje će se igrati u Londonu na stadionu Wembley, a UEFA ima i određen broj ulaznica za svaku utakmicu za hendikepirane gledatelje po najnižim cijenama bez obzira na mjesto na stadionu.

Ulaznice će se prodavati na internet stranici euro2020.com/tickets u prvoj fazi  mjesec dana počevši od 12. juna  i navijačima će tada biti ponuđeno 1.5 miliona ulaznica.

Druga će faza početi u decembru nakon 30. novembra kada se održava žrijeb za samo prvenstvo, a tada će navijačima reprezentacija sudionica biti ponuđeno milon ulaznica.

Sljedeća faza će biti u aprilu 2020. nakon doigravanja kada će biti poznata zadnje četiri reprezentacije sudionice od njih 24.

(RTV7/Faktor)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*