Begović spreman za Izrael, Hadžić želi pobjedu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Trening kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici obaviti prvi trening uoči nedjeljne utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv Izraela.

Desetkovana ekipa selektora Safeta Sušića u narednim danima će pripremati taktiku za tešku gostujuću utakmicu protiv Izraelaca bez povrijeđenih napadača Edina Džeke i Vedada Ibiševića, te hajdukovog dvojca Avdije Vršajevića i Tina Svena Sušića, koji su također u proteklom period pretrpjeli povrede.

Navijače bh. reprezentacije obradovat će situacija s prvim golmanom reprezentacije Asmirom Begovićem, koji se povrijedio u posljednjem susretu engleskog prvenstva, ali, kako je kazao medijima uoči početka današnjeg treninga, bit će spreman za nedjeljni susret.

– Odmah sam počeo s terapijama i mislim da će sve biti u redu. Vjerujem da ću braniti u narednom susretu. U Zenicu sam tek smio doputovati nakon što sam u Engleskoj obavio pretrage, što je klub zahtijevao. Utakmica je veoma bitna za nas i ne želim je propustiti – izjavio je golman Stokea.

Naglasio je da selekciju BiH u posljednje vrijeme prati nesreća s povredama, ali da je atmosfera u timu dobra, te da svi igrači pozitivno gledaju na utakmicu i žele ostvariti dobar rezultat u Izraelu.

– Uvijek je lijepo igrati pred punim stadionom i to je ono što nas očekuje u Haifi. Atmosfera će biti super i jedva čekamo da izađemo na teren. Moramo se koncentrisati na našu igru i vjerujem da će na kraju presuditi kvalitet našeg tima – zaključio je Begović.

Medijima se obratio i Anel Hadžić koji se složio da je pred selekcijom BiH veoma teška i važna utakmica, ali da bh. reprezentacija može ostvariti pobjedu.

– Znamo da nas očekuje pakao. Oni su fanatični i sigurno je da će biti veoma teško. U svakom slučaju ići ćemo na pobjedu. Uradit ćemo sve da to učinimo iako nam nedostaje dosta povrijeđenih igrača. Smatram da će selektor i stučni stab znati odgovoriti na te izazove – rekao je Hadžić.

Reprezentacija BiH u narednim danima će nastaviti s treninzima u Zenici. Utakmica protiv Izraela će biti odigrana u nedjelju, 16. novembra u 20 sati i 45 minuta.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*