HBO potvrdio kako neće biti nikakvog nastavka “Game of Thrones”

Ukoliko ste se nadali da nakon završnice “Game of Thrones”, kojom većina fanova nije zadovoljna, slijedi neki nastavak serije, iz HBO potvrdili su kako nema nikakvog nastavka.

Predsjednik HBO-ovog programa Casey Bloys izjavio je u intervjuu za The Hollywood Reporter kako apsolutno neće biti nastavka priče o igri prijestolja.

Megapopularna televizijska serija, bazirana na knjigama Georgea R.R. Martina koje su ekranizirali reditelji David Benioff i D. B. Weiss završila je prošle sedmice, ostavljajući brojne fanove nezadovoljne. Mnogima koji žele više i nadaju se bilo kakvom nastavku priče, Bloys svojim izjavama ruši sve snove.

“Benioff i Weiss davno su donijeli tu odluku i sve rade upravo onako kako su planirali”, rekao je Bloys.

Na pitanje postoji li bilo kakva mogućnost da barem lik Arye Stark i njene putešestvije zapadno od Westerosa dobiju svoj nastavak, Bloys je bio jasan: “Ne, ne, ne. Ne želim likove iz ovog svijeta koji su predivno kreirali staviti u neki drugi svijet koji će neko drugi kreirati. Želim da ovo buder umjetnički komad koji imaju”.

Međutim, samo zato što je isključena priča o nastavku, to ne mora značiti da fanovima neće biti dostupno još “Game of Thrones” sadržaja. Bloys kaže kako postoje tri projekta o prekvelima. Da li to znači kako će fanovi dobiti još tri pogleda u Martinov svijet?

“Ko zna?! Ja o tome ne odlučujem, niti to isključujem”, istakao je Bloys.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*