Sukobi demonstranata s policijom u Indoneziji, šest osoba poginulo

Pristalice poraženog kandidata za predsednika Indonezije sukobile su se danas s policijom i zapalile policijsku kasarnu i vozila u Jakarti nakon objavljivanja zvaničnih rezultata izbora.

Portparol policije Dedi Prasetjo rekao je da su protesti kasno sinoć postali nasilni i da su trajali cijele noći, kao i da su desetine ljudi privedene.

Mediji su prenijeli snimke demonstranata koji bacaju kamenje, policijske kasarne u plamenu i stotine policajaca u opremi za razbijanje demonstracija u centru grada.

Izborna komisija je juče saopštila da je predsjednik Joko Vidodo osvojio drugi mandat s 55,5 odsto glasova na izborima 17. aprila.

Njegov rival, nekadašnji general Prabovo Subianto, odbio je da prihvati rezultate i proglasio se pobjednikom. Njegov izborni štab planira da izbore ospori pred Ustavnim sudom pozivajući se na krađu glasova, iako nisu iznijeti kredibilni dokazi za tako nešto.

Portparol policije u Jakarti je naveo da je policija bacila suzavac i upotrijebila vodeni top protiv demonstranata koji su bacali kamenje, molotovljeve koktele i zapaljene stvari.

(Beta/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*