Wigemark domaćin javnih debata o izazovima i mogućnostima procesa pristupanja EU

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekat “prEUzmi inicijativu” u okviru kojeg će posjetiti lokalne zajednice širom BiH te održati javne debate o izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.
Prva debata bit će upriličena danas na Ilidži. Domaćin debate je šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark, kojem će se pridružiti španski ambasador u BiH José María Valdemoro Giménez, britanski ambasador u BiH Matthew Field, te domaći i regionalni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Druga debata će biti održana u petak, 24. maja, u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu, gdje će pored ambasadora Wigemarka u debati učestvovti i francuski ambasador u BiH Guillaume Rousson.

Na događaju se očekuje prisustvo više od 100 privrednika, organizacija civilnog društva, mladih te drugih predstavnika lokalne zajednice. Oni će imati priliku i da posjete informativno-edukativni sajam na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU, a koji izravno doprinose ekonomskom i odživom razvoju lokalnih zajednica.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*