Određen pritvor 83-godišnjaku zbog obljube 12-godišnje djevojčice u Doboju

Osnovni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor J. N. (1936.) kojeg se tereti za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj saopćeno je kako se starac tereti da je u tri navrata tokom 2018. godine, u namjeri zadovoljavanja svog spolnog nagona, izvršio obljubu (druge spolne radnje) nad maloljetnom oštećenom, znajući da je maloljetna dijete mlađe od petnaest godina i da postoji veliki nesrazmjer u zrelosti i uzrastu između njih dvoje.

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo i učiniti krivično djelo kojim prijeti, s obzirom na to da se radi o osobi sklonoj vršenju spolnih radnji nad djetetom te da je riječ o krivičnom djelu za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

On je osumnjičen da je tokom prošle godine, u namjeri zadovoljavanja spolnog nagona, dodirivao dvanaestogodišnju djevojčicu po tijelu, a zatim joj prijetio i govorio joj pogrdne riječi. Uhapšen je 28. maja.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*