Široki osvojio desetu titulu prvaka BiH u košarci

Ova dva tima odigrala su četiri fantastične utakmice, svaku u ispunjenim dvoranama i u sjajnim atmosferama, a pobjednik je na kraju odlučen na Pecari gdje je Široki Brijeg uz veliku podršku domaćih navijača upisao pobjedu.

Slično kao i u dosadašnjim utakmicama, obje ekipe su i peti, odlučujući susret, igrale čvrsto u odbrani, a nakon prvih 10 minuta gosti iz Sarajeva imali su blagu prednost od 18:16.

Do poluvremena gledaoci na Pecari su gledali gotovo identičan scenario, s tim da je Široki drugu četvrtinu riješio u svoju korist minimalnim rezultatom 18:17, pa se na poluvrijeme otišlo s prednošću Sparsa od 35:34.

U drugom poluvremenu znatno se promijenio odnos snaga na terenu, Široki je zaigrao puno bolje, posebno u napadu gdje su za deset minuta postigli 26 poena, naspram 12 koliko je postigao Spars, a već tada je bilo jasno da gosti neće imati snage da se vrate u susret i sve do kraja meča Široki je, uz zaista veliku podršku s tribina, mirno privodio utakmicu kraju.

Spars je prošli vikend imao priliku da u Sarajevu pred domaćom publikom osvoji titulu s obzirom na to da je imao vodstvo od 2:1 u finalnoj seriji, no Široki je odigrao odličan meč u glavnom gradu BiH i sasvim zasluženo izborio je “majstoricu” na svom terenu, gdje su na kraju i postali prvaci, deseti put u svojoj historiji.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*