Reprezentativci BiH počinju pripreme za mečeve sa Finskom i Italijom

Fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u Sarajevu i početi pripreme za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog u nastavku kvalifikacija u grupi J igraju protiv Finske 8. juna u Tampereu, a tri dana kasnije gostuju selekciji Italije u Torinu.

Za danas je na Ilidži zakazano okupljanje igrača i članova stručnog štaba, nakon čega će “Zmajevi” obaviti prvi trening u Kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Naš tim će u naredna dva meča biti oslabljen zbog izostanka Radeta Krunića i Seada Kolašinca. Krunić je povrijedio tetivu aduktora natkoljenice, dok se Kolašinac žalio na povredu poslije utakmice finala Evropske lige između Arsenala i Chelseaja.

“Kolašinac će zbog problema s unutrašnjim kolateralnim ligamentom koljena propustiti susrete protiv Finske i Italije”, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Umjesto Kolašinca, selektor Prosinečki je naknadno uputio poziv Bojanu Nastiću, koji će se ekipi priključiti u subotu.

BiH je nakon dva odigrana kola na trećem mjestu grupe J sa 4 boda, koliko ima i drugoplasirana Grčka. Na prvom mjestu je Italija sa maksimalnih 6 bodova, Finska je četvrta sa tri boda, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*