Carski ruski balet sa „Labuđim jezerom“ uskoro u Tuzli

Tuzla će 22.novembra biti domaćin jednog svjetskog događaja. Naime, nakon 40 godina, Tuzlaci će biti uprilici da gledaju baletnu predstavu „Labuđe jezero“, u izvođenju Carskog ruskog baleta.

Predstava će biti igrana u sklopu obilježavanja 30 godina uspješnog postojanja i rada Mejdana, i kako je istaknuto na održanoj press konferenciji, ovo je poklon Tuzli kao Gradu. Značajno je i da nastup jednog od deset najvećih predstava i grupa na svijetu, neće biti komercijalnog karaktera. Prema riječima Zlatka Berbića, direktora Radio Kameleon kao izvršnog producenta, cijene su 8 i 12 KM, dok su najjeftinije u regionu 15 eura.

„Ovo je svjetski događaj. Dugo kontaktiramo vezano za nastup Carskog ruskog baleta u Tuzli. Konačno se stvorila prilika da dobijemo termin koji bi bio subota u 19 sati, da svako može da dođe. Dobili smo nekomercijalnu cijenu, jer nikad do sada nisu bili u BiH“, kazao je Berbić.

Tuzla je grad koja zaslužuje najljepšu baletnu priču koja obiluje glamurom. Kako je kazao direktor SKPC Mejdan Mirsad Filipović, jedan od događaja iz njegovog života koji neće nikada zaboraviti, upravo je baletna predstava „Labuđe jezero“, koja je izvedena u Tuzli prije 40 godina.

„Pozivam sve građane, posebno omladinu, srednjoškolsce i studente da pogledaju ovaj nastup. Bojim se da neće imati priliku da ponovo vide ovakav scencki i muzički spektakl. Posebno mi je drago što će ovo biti poklon Gradu Tuzla, a povodom obilježavanja 30 godina našeg rada“, izjavio je Filipović.

Do kraja godine Carski ruski balet će nastupiti 8.decembra u Zenici, a u aprilu naredne godine, dogovoreni su njihovi nastupi u Sarajevu i Banja Luci.

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*