Od 6. do 16. juna u Zvorniku kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije.

Od 6. do 16. juna 2019. godine u Zvorniku će, po 17. put, biti održana kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije.

Kako je najavljeno na današnjoj press konferenciji, program je i ove godine raznovrstan i odvijaće se na više lokacija širom Podrinja.

Dobitnik ovogodišnje Povelje za životno djelo je novinar Salih Brkić, predani borac za ljudske vrijednosti, zbog doprinosa širenju istine o genocidu, izjavio je muftija tuzlanski Vahid – ef. Fazlović, predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije.

Predstavljeni su i autori knjiga koje su ušle u uži izbor za nagradu Hasan Kaimija, a to su Sanjin Kodrić, Enes Duraković i Mirsad Kunić. Pobjednik će biti proglašen 07. juna na svečanom otvaranju manifestacije u Zvorniku.

I ove godine bit će dodjeljene nagrade pobjednicima konkursa za najbolji prozni literarni rad za osnovne i srednje škole.

Manifestacija Dani Hasana Kaimije je tradicionalno obogaćena kulturnim i vjerskim sadržajima, a okuplja iz godine u godinu Bošnjake Zvornika i cijele BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*