Zmajevi stigli u Torino, Prosinečki poručio: Sigurno će biti bolje, svi su nas već otpisali

Nogometna reprezentacija BiH danas je stigla u Torino gdje će u utorak igrati meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Italije.

Po dolasku u hotel selektor Robert Prosinečki se obratio predstavnicima medija.

“Igra protiv Finske nije bila na nivou na kojem znamo da igramo i na kojem smo priželjkivali da budemo. Pričali smo puno o tome i gledat ćemo u ova dva dana da pripremimo ekipu za utakmicu sa Italijom. Nakon dobrih igara došlo je do pada i Finska je juče bila puno bolja. Mi ćemo dati sve od sebe da se u ova dva dana oporavimo od toga. Mnogi smatraju da više nemamo šansi, ali ja se ne slažem. Ima još puno utakmica pa ćemo vidjeti”, rekao je Prosinečki.

Selektor je rekao da se nijedan igrač nije žalio na povredu te da je siguran kako ćemo protiv Italije odigrati bolji meč.

“Danas i sutra ćemo imati trening. Niko se nije žalio na povrede, vjerujem da ćemo protiv Italije izgledati bolje nego juče. Gledali smo njihov meč sa Grčkom. Brzo su postigli golove i šokirali su protivnika. Dobra su reprezentacija. Propustili su Svjetsko prvenstvo i sada traže način da odu na veliko takmičenje. Što se nas tiče ja sam i dalje optimista. Jučer je bio loš dan i sigurno da ćemo biti puno bolji u predstojećim utakmicama”, kazao je Prosinečki.

Nakon tri utakmice, Zmajevi imaju četiri boda, odnosno po jednu pobjedu, poraz i remi.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*