Dobro raspoloženje: 3 načina kako uvijek biti dobre volje

Loše raspoloženje nam je ponekad neizbježno, ali želimo ga smanjiti i izbjeći koliko god je moguće, premosi portal 24sata.hr.

Stručnjaci su pronašli trikovi koji će ti uspjeti održati dobro raspoloženje.

Pogledaj fotografije svoje djece, prijatelja ili kućnih ljubimaca koje te usrećuju
Kad se udubiš u sliku, razmisli o tome zašto te baš ta slika čini sretnom – možda te podsjeća na nešto smiješno ili nježno, možda je u pitanju neki dan koji si provela sretna i zadovoljna. Šta god bilo u pitanju, istraživanja pokazuju da razmišljanje o prethodnim događajima i osjetilnim iskustvima može izazvati iste radosne emocije.

Započni dan s pozitivnom izjavom o sebi koja se temelji na činjenicama
Motivacijski govori i upute koji čovjek daje samom sebi podižu samopouzdanje, jer ono što mislimo utječe na naše postupke i emocije. Treba imati na umu da motivacijski govor ili upute moraju biti temeljene na činjenicama. Ako kažeš: “Ja sam jako dobar roditelj” to može biti istina, ali ako si loše raspoložena, izgledi su da nećeš vjerovati samoj sebi. Bolji primjer je ‘Ja sam super roditelj jer sam odveo svoje dijete u park nakon škole i znam da ga je to jako usrećilo’. Što je izjava konkretnija, to je vjerojatnije da ćeš joj vjerovati – i to je veća vjerojatnost da će ti pomoći da se bolje osjećaš.

Pohvali tri osobe svaki dan
Istraživanja pokazuju da ćeš ovako steći prijateljstva i veće samopouzdanje – jer su komplimenti često uzvraćeni. Zato započni ciklus sreće, piše portal Success.

(Radio Sarajevo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.