Bill Clinton stigao na Kosovo povodom 20. godišnjice ulaska NATO snaga

Bivši američki predsjednik Bill Clinton doputovao je u Prištinu gdje će večeras prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice ulaska NATO snaga na Kosovo.
Clintona je na prištinskom aerodromu “Adem Jašari” dočekao kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli koji je na Facebook profilu postavio nekoliko fotografija dolaska bivšeg američkog predsjednika uz poruku “Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsjedniče”.

Kako je ranije saopšteno iz kabineta kosovskog predsjednika Hašima Tačija, on će se sastati sa Clintonom oko 15 sati, poslije čega je predviđeno obraćanje novinarima a planirano je da se tokom posjete Prištini, bivši predsjednik SAD sastane i sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem.

U Prištini će večeras biti održan prijem povodom 20 godina od ulaska snaga KFOR na Kosovo, u okviru koga će biti održan i koncert kosovske filharmonije.

Centralna manifestacija povodom godišnjice ulaska NATO snaga biće održana sutra na trgu Skenderbeg u Prištini gdje će biti priređen “hod za slobodu”, otkrivena bista bivše američke državne sekretare Madeleine Albright na trgu koji nosi njeno ime i održana međunarodna konferencija “20 godina slobode – Jedna vizija održivog mira”.

(Vijesti.ba / Beta)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*