Rukometna reprezentacija BiH poražena u tuzlanskom Mejdanu od Bjelorusije sa 31:25

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u tuzlanskom Mejdanu od Bjelorusije sa 31:25 u utakmici petog kola grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Bh. rukometaši su propustili šansu da pobjedom izbore plasman na završni turnir, pa će o putniku na EURO odlučivati posljednje kolo i utakmica protiv Češke, kao i rasplet u drugim kvalifikacijskim grupama.

Bjelorusija je tokom cijelog meča bila bolji rival. Veliku prednost gosti su ostvarili već u prvom poluvremenu koje su riješili u svoju korist rezultatom 17:12.

Čvrstom igrom u odbrani i efikasnim napadom gosti su nastavili i u drugom dijelu ne dozvolivši ni jednog trenutka našim rukometašima da ugroze ubjedljivo vodstvo.

Bjelorusiju su su do pobjede predvodili Kuleš i Šilovič sa po sedam golova, dok je u bh. timu najefikasniji bio kapiten Mirsad Terzić sa šest golova.

Na tabeli grupe 5 vodi Češka sa 8 bodova, Bjelorusija ima 6, koliko ima i trećeplasirana BiH, dok je Finska bez bodova.

Češka se pobjedom u gostima nad Finskom 26:24 plasirala na Evropsko prvenstvo, a drugi putnik na EURO iz grupe 5 bit će poznat nakon posljednjeg kola koje se igra 16. juna, kada BiH gostuje Češkoj u Ostravi, a Bjelorusija dočekuje Finsku.

U slučaju da BiH završi na trećem mjestu, najvjerovatnije će izboriti svoje prvo Evropsko prvenstvo, i to kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe u kvalifikacijama. Naša reprezentacija trenutno vodi na listi najboljih trećeplasiranih selekcija sa šest bodova, odnosno tri pobjede i dva poraza.

BiH – Bjelorusija 25:31 (12:17)
BiH: B. Burić (9 odbrana), Grahovac, S. Burić 4, Hamidović 1, Haseljić 4, Herceg 1, Karačić 1, Malinović 2, Mandić 1, Ovčina 1, Panić 2, Perić, Prce 1, Predragović, Terzić 6, Toromanović 1. Selektor: Bilal Šuman.

Bjelorusija: Saldacenka (8 odbrana), Kišou (2 odbrane), Baranau, Bohan, Brouka, Gajdučenko, Karalek 5, Karvacki, Kulak 1, Kuleš 7, Lukjančuk 1, Nikulenkau 2, Puhouski 4, Šilovič 7, Vailupau 1, Jurinok 3. Selektor: Jurij Ševcov.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*