Sarajevska policija predala Benedija Đukanovića MUP-u Republike Srpske

Nakon što se sinoć oko 22 sata osumnjičeni za ubistvo Slaviše krunića, Benedi Đukanović, predao u Sarajevu, izvršena je njegova predaja pod nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.
Đukanović, koji se u bjekstvu nalazio od 22. aprila, se dobrovoljno predao u Policijskoj stanici Ilidža gdje je ispitan. Po njega su ubrzo stigli službenici MUP-a Republike Srpske iz Istočnog Sarajeva koji su potom preuzeli nadzor nad osumnjičenim. Podsjećamo, na dan ubistva Krunića kod Laktaša, 22. aprila, ubijen je i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović, a smrtno je stradao i jedan od napadača Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor.

U okviru istrage uhapšen je radnik firme “Sector security” Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije ubicama.

Đukanovića je policija čak i evidentirala nakon ubistva, ali nije uhapšen jer potjernica nije bila zvanično raspisana niti se on dovodio u vezi s ubistvom.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač ove sedmice je kazao kako MUP RS u slučaju Krunić sarađuje sa policijom Srbije, te kako ne želi otkrivati imena nalogodavaca ubistva dodavši kako su mnoge stvari “rasvijetljene”.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*