BIHAMK: Očekuje se pojačan promet vozila na putevima u BiH i graničnim prelazima

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac Zenica-Tetovo-Nemila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez- Nova Bila, na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Donji Vakuf-Travnik, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*