Osim za Svjetsko prvenstvo Tuka ispunio normu i za Olimpijske igre

Amel Tuka će ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Najbolji bh. atletičar je s vremenom 1:44.95 pobijedio na mitingu Zlatni šiljak u Ostravi te je “jednim udarcem ubio dvije muhe”.

Naime, s trijumfom u Češkoj Tuka je osim za Svjetsko prvenstvo u Dohi ispunio i normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tuka je tako postao prvi bh. sportista koji je osigurao učešće na Olimpijskim igrama. Nastupio je na OI 2016 u Riju kada je ispao u polufinalu.

“Želim da se zahvalim svima na velikoj podršci i čestitkama koje stižu sa svih strana! Vi mi i dajete veliki motiv i ponosan sam što vas činim sretnim i ponosnim Bosancima i Hercegovcima!
U trci sam se osjećao jako dobro, bilo nas je puno u trci i nisam rizikovao da ostajem nazad već sam hrabro ušao u trku jer ponovo osjećam tu sigurnost kao i prije. Ovo je moj najbolji rezultat sezone sa 1:44.95 i veliki motiv za naredne trke koje me očekuju!

Sa ovim sam istrčao i normu za svjetsko prvenstvo u Dohi i prvi sportista u BiH koji je ispunio normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine”, poručio je Tuka.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*