Održan NBA draft: Williamson prvi pik Pelicansa, Minnesota trejdovala Šarića

Ovaj košarkaš smatra se najvećom srednjoškolskom zvijezdom još od LeBronea Jamesa, ponajviše zbog fizičke građe, a sa samo 19 godina visok je 201 cm i težak blizu 130 kg.

Zion Williamson rođen je 6. jula 2000. godine u Salisburyju, Sjeverna Karolina, a pohađao je Duke univerzitet gdje je privukao pažnju gotovo svih ljubitelja NBA lige.

Nakon što je izabran kao prvi pick, Williamson se posebno zahvalio svojoj majci za koju je rekao da je žrtvovala vlastite snove kako bi se njegovi ostvarili.

Memphis Grizzliesi su se odlučili za Jaa Moranta kao drugog pika, a treći pik je Kanađanin RJ Barrett, Williamsonov saigrač sa Dukea kojeg je odabrao New York.

Ono što je veoma zanimljivo kada je riječ o sinoćnjem NBA draftu je trejd Darija Šarića iz Minnesote u Phoenix uz zamjenu 11. pika za šesti, a tom prilikom Wolvesi su se odlučili za Jarretta Culvera s Texas Techa. Phoenix je, s druge strane, izabrao Camerona Johnsona.

Sekou Doumbouya iz Francuske je prvi Evropljanin koji je izabran na draftu, a njega je u svoje redove doveo Detroit. Mladi Hrvat Luka Šamanić obukao je dres San Antonija. Nijedan igrač iz BiH nije izabran na NBA draftu jer je Njegoš Sikiraš povukao prijavu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*